Rychle a zběsile 6

Rychlá auta, tuning, anaboličtí svalovci a jejich hypersexualizované přítelkyně… To je vleklá série Rychle a zběsile, jejíž už šestý díl zanedlouho zabrzdí v našich kinech.

V roce 2001 natočil Rob Cohen v podstatě průměrný akční film, jehož chabou dějovou linii - infiltraci policisty do gangu, jeho odhalení a další zbytečné peripetie - však přebíjela zmíněná auta a spoře oděné a dychtivé krásky, které věděly, jak vzít šaltpáku pořádně do ruček. Zvláštní, že tento motiv vydržel pro dalších pět celovečerních filmů.

S periodicitou 2-3 roky se hrnula pokračování, jejichž děj byl nejen stále méně zajímavý, ale především zcela nepodstatný. Před dvěma lety se poměrně úspěšně podařilo režiséru Justinu Linovi nasměrovat Rychle a zběsile ke konvenčnějším akčňákům. K Rychle a zběsile se vrátilo původní osazenstvo, přidal se koherentní (ačkoliv stále jednoduchý a prostý) děj, zachovaly se svůdné a stylizované krásky, rychlá auta, přidalo se pár zbraní a přesných střel a výsledkem byl patrně nejzdařilejší díl celé série.

Jelikož je nutné vytěžit z prodejného materiálu maximum, nemohli si producenti dovolit nechat fanoušky dlouho čekat a šestý díl se řítí do kin. Do vozu tentokrát usedne opět Vin Diesel a Paul Walker, na zadním sedadle se bude naparovat Dwayne Johnson, Luke Evans a Tyrese Gibons, v kufru se bude válet oživnuvší Michelle Rodriguez a Jordana Brewster, volantem si opět zatočí osvědčený Justin Lin.

Gangy geniálních řidičů-zločinců jsou trnem v oku speciálnímu agentu Hobbsovi (Dwayne Johnson). Aby je dopadl, musí vytloukat klín klínem, a proto se obrátí na Doma (Vin Diesel) a Briana (Paul Walker), nad kterými se vznáší přízrak vězení za jejich prohřešky. Pomoct dopadnout zlounského Shawa (Luke Evans) může oba hříšníky očistit, ale aby nebyla cesta tak přímá, vyjde najevo, že pro Shawa pracuje Domova přítelkyně Letty (Michelle Rodriguez), která už v průběhu vleklé série minimálně dvakrát spolehlivě zařvala.

Opět je nasnadě připomenout, že děj je zde jen jakousi kostrou, která je vyplněna sledem barevných obrazů, rychlých kol a divokých honiček. Nemá však smysl od šestého dílu Rychle a zběsile očekávat sofistikovaný příběh a důmyslně prokreslené postavy. Rychle a zběsile táhne na zcela jiné aspekty. Nabízí rychlá superauta, frenetický střih a dunivou hudbu. Film bude plný akce, hodlá se hnát dynamicky kupředu jako dobře seřízený motor některého z jeho nereálných aut, ve kterých se postavy předhání.

Dá se předpokládat, že je Rychle a zběsile ideální letní film, který svou jednoduchostí vytrhne diváka z šedivé reality a nechá ho nakouknout pod nablýskanou kapotu nezničitelného vozu. Jestli se nechá publikum ošálit třpytem lesklého kovu a krásou vyrýsovaných těl, bude jasno 23. května, kdy se dočkáme premiéry.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Rychle a zběsile 6

(The Fast and the Furious 6)

Režie: Justin Lin

Další články v kategorii